AUTORIJSCHOOL TT

 Telefoon: 06 - 852 871 25

Informatie

 

Het halen van het rijbewijs bestaat uit een aantal stappen. Op deze pagina vind je iets meer informatie over de verschillende stappen die nodig zijn om je rijbewijs te halen. Je hoeft de stappen niet in deze volgorde te volgen, maar je eindigt natuurlijk wel altijd met het examen!

 

De theorie

 

De theorie heb je nodig om veilig auto te kunnen rijden. Je moet bijvoorbeeld weten in welke situaties je voorrang moet verlenen, wat bepaalde borden betekenen en hoe je je als een verantwoordelijk bestuurder gedraagt. Sommige cursisten kiezen ervoor om eerst hun theorie examen te halen voordat ze gaan lessen. Dit is niet per se nodig: als je studeert voor het theoriegedeelte terwijl je praktijkles hebt, kan de instructeur je tijdens de rijles het hoe en waarom van de verschillende verkeersregels uitleggen. Op die manier kun je de theorie meteen in de praktijk toepassen en kun je de stof wellicht makkelijker onthouden.

 

Autorijschool TT organiseert regelmatig theorie dagen, waarin je in 1 dag de theorie krijgt uitgelegd. Neem contact op voor meer informatie.

 

De praktijk

 

Bij autorijschool TT rijd je vanaf het begin zelfstandig. Vanaf de eerste les zit je zelf achter het stuur! Uiteraard wordt het hele lesprogramma stap voor stap opgebouwd, en staat veiligheid voorop. De eerste paar lessen zijn in het gebied waar je woont. Na de eerste lessen gaan we rijden in het examen gebied. Bij autorijschool TT heb je de keuze om examen te doen in Amsterdam of Haarlem. Als je in een van deze steden al de weg weet, raden we je aan om daar les te nemen. Hoewel sommige denken van wel, zit er geen verschil tussen de moeilijkheid van het praktijkexamen in beide steden. In Amsterdam rijdt een tram waar je rekening mee moet houden, en in Haarlem is veel eenrichtingsverkeer waar je op moet letten.

 

Na een aantal lessen in het examen gebied is het tijd voor het praktijkexamen. Je mag pas aan het praktijkexamen deelnemen wanneer je het theorie-examen gehaald hebt. Bij TT hoef je nooit lang op een examen data te wachten; we plannen het handig in waardoor er altijd een examen is wanneer jij er klaar voor bent.

 

Bij het praktijkexamen rijdt je een rondje met een examinator van het CBR. Eigenlijk niets nieuws dus: je bent al vertrouwd in het examen gebied, en dankzij de rijles weet je goed hoe je je veilig door het verkeer beweegt. Je kunt ervoor kiezen of je de instructeur tijdens het examen mee wilt laten rijden. Sommige mensen vinden het prettiger als de instructeur mee rijd, terwijl anderen het juist fijner vinden om alleen met de examinator in de auto te zitten. Die keuze laten we aan jou over. Wil je dat je instructeur mee rijdt? Geen probleem. Liever alleen met de examinator? De instructeur wacht geduldig in de kantine van het CBR.

 

De tussentijdse toets

 

De tussentijdse toets kun je zien als een soort proefexamen. Je gaat naar het CBR, en net als bij het "echte" examen rijdt een van de examinatoren met je mee. Na afloop krijg je vervolgens precies te horen wat er wel en niet goed ging, en je wordt net zo beoordeeld als tijdens het echte examen. De tussentijdse toets heeft nog een ander voordeel: als je de bijzondere verrichting tijdens de tussentijdse toets goed doet, hoef je die tijdens het echte examen niet meer te doen.

 

Aan deelname aan de tussentijdse toets zijn wel kosten verbonden. Deze kun je vinden op de prijzen en pakketen pagina.

Heb je interesse in Autorijschool TT?

Boek makkelijk en snel een proefles bij Autorijschool TT!

Website gemaakt door: Nick Strijbos © 2015 Autorijschool TT. Alle rechten voorbehouden.